Kaikkien lasten ja ilman muuta myös (lastenmielisten) aikuisten lempiruoka, ainakin yksi niistä, on pizza. Alla muutama tomaattikastikevinkki netin ja ruokakirjojen salaisista arkistoista, vähän mukaillen oman maun mukaan:
Tomaattikastike nr 1:
1dl tomaattipyrettä
1dl aurinkokuivattuja tomaatteja
2dl tölkki tomaatteja
tilkka vettä
5-6 basilikan lehteä
suolaa
pippuria
sokeria
Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja soseurta tasaiseksi kastikkeeksi. Kuumenna kiehumavaksi, sekoita ja tarkista maku. Riittää moneen pizzaan.
Tomaattikastike nr2:
oliiviöljyä
valkosipulin kynsiä
yrttejä
1 tölkki tölkki/paseerattua tomaattia
1 tölkki tomaattipyre
suolaa
mustapippuria
Kaadetaan kattilan pohjalle reilusti oliiviöljyä, kuumennetaan ja lisätään silputtuja valkosipulinkynsiä (joskus laitetaan myös salottisipulia) sekä yrttejä. Lisätään 1 tölkki paseerattua tomaattia (ei tomaattimurskaa) ja 1 iso tölkki tomaattipyreetä, suolaa, mustapippuria ja yrttejä, annetaan keittyä kasaan suunnilleen vartin verran. Ja yleensä ajan nämä kastikkeet bamixilla sopivan tasaisiksi.
Tomaattikastike nr 3:
oliiviöljyä
1 hienonnettu salottisipuli
2 valkosipulinkynttä
400gr kokonaisia luumutomaatteja
tuoretta rosmariinin oksa
ripaus oregaanoa
ripaus sokeria
merisuolaa ja mustapippuria.
Kuumenna öljy pienessa kattilassa , lisää salotti- ja valkosipuli ja kypsennä 3-4 minuuttia, kunnes sipulisilppu on pehmennyt. Lisää joukkoon tomaatit ja riko ne kauhalla, mausta seos yrteillä, sokerilla, suolalla ja mustapippurilla. Anna kiehua hiljalleen , välillä sekottaen, 30-60min, kunnes kastike muuttuu tummanpunaiseksi ja pinnalle nousee öljypisaroita. Annoksesta tulee noin 4 annosta.
Nämä kaikki ovat hyviä vaihtoehtoja! Fiiliksen ja tilanteen mukaan vaihdellen.
torstai 3. kesäkuuta 2010
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti