torstai 3. kesäkuuta 2010

Pizza, per favore!

Kaikkien lasten ja ilman muuta myös (lastenmielisten) aikuisten lempiruoka, ainakin yksi niistä, on pizza. Alla muutama tomaattikastikevinkki netin ja ruokakirjojen salaisista arkistoista, vähän mukaillen oman maun mukaan:

Tomaattikastike nr 1:
1dl tomaattipyrettä
1dl aurinkokuivattuja tomaatteja
2dl tölkki tomaatteja
tilkka vettä
5-6 basilikan lehteä
suolaa
pippuria
sokeria

Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja soseurta tasaiseksi kastikkeeksi. Kuumenna kiehumavaksi, sekoita ja tarkista maku. Riittää moneen pizzaan.

Tomaattikastike nr2:
oliiviöljyä
valkosipulin kynsiä
yrttejä
1 tölkki tölkki/paseerattua tomaattia
1 tölkki tomaattipyre
suolaa
mustapippuria

Kaadetaan kattilan pohjalle reilusti oliiviöljyä, kuumennetaan ja lisätään silputtuja valkosipulinkynsiä (joskus laitetaan myös salottisipulia) sekä yrttejä. Lisätään 1 tölkki paseerattua tomaattia (ei tomaattimurskaa) ja 1 iso tölkki tomaattipyreetä, suolaa, mustapippuria ja yrttejä, annetaan keittyä kasaan suunnilleen vartin verran. Ja yleensä ajan nämä kastikkeet bamixilla sopivan tasaisiksi.

Tomaattikastike nr 3:
oliiviöljyä
1 hienonnettu salottisipuli
2 valkosipulinkynttä
400gr kokonaisia luumutomaatteja
tuoretta rosmariinin oksa
ripaus oregaanoa
ripaus sokeria
merisuolaa ja mustapippuria.

Kuumenna öljy pienessa kattilassa , lisää salotti- ja valkosipuli ja kypsennä 3-4 minuuttia, kunnes sipulisilppu on pehmennyt. Lisää joukkoon tomaatit ja riko ne kauhalla, mausta seos yrteillä, sokerilla, suolalla ja mustapippurilla. Anna kiehua hiljalleen , välillä sekottaen, 30-60min, kunnes kastike muuttuu tummanpunaiseksi ja pinnalle nousee öljypisaroita. Annoksesta tulee noin 4 annosta.

Nämä kaikki ovat hyviä vaihtoehtoja! Fiiliksen ja tilanteen mukaan vaihdellen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti